EAALR76wsf3sBO9Ej3MshZBfpODk7ZBycVMCJqeUY8gRICenPgIRYsp1W951I49WjVw7xQj7NOD2sP0aMNOQz6NCXxEwUawG24OUkLcfPy96gen3CDgTBqdAUfquyg434x0AZB8Fd4GdKm9a40MGFWSVbZBFMnRvUhZADXn6S4HuKLqAEOd2kaIJhVq9f6u8sB7QZDZD
Hozzávalók
Hozzávalók
2,5+0,5 dl tej
2 tojás sárgája
2 ek olaj
30 g élesztő (vagy ennek megfelelő porélesztő)
1 ek cukor
60 dkg liszt
1 csipet só
20 dkg puha margarin
20 dkg porcukor (kristály is jó, ha az van otthon)
10 g fahéj
+2 dl tej locsoláshoz
Elkészítés
Én kenyérsütő gépben csináltam a tésztát, de robotgép dagasztó karjával avagy puszta kézi erővel is meg lehet csinálni.
Felfuttattam az élesztőt 0,5 dl langyos, cukros tejben.
Míg szaladt beöntöttem a folyékony hozzávalókat (tej, olaj, tojás)a gépbe, rászórtam a lisztet és egy csipet sót, majd a liszt közepébe mélyedést csináltam és beleöntöttem a felfuttatott élesztőt.
Ha porélesztővel dolgozol, akkor értelemszerűen minden folyékony hozzávaló alulra kerül, rá a liszt, majd a cukor, só és a porélesztő.
Kelt tészta programot futtattam a gépen, ez nálam 1:09 perc, ha gép nélkül csinálod, akkor dagasztás után 45 percet keleszd meleg helyen a tésztát.
Míg a gép dolgozott, kikevertem a fahéjas tölteléket robotgéppel.
Mikor lejárt a kenyérsütőgép programja, kinyújtottam a tésztát vékonyra (nem nagyon kell alá lisztezni!)
Megkentem a fahéjas krémmel, feltekertem és két ujjnyi csigákat vágtam belőle.
Jó szorosan besorakoztattam tepsibe és még fél órát kelesztettem a csiguszokat.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 20 percet sütöttem, míg piros nem lett, majd 2 dl tejjel meglocsoltam és még pár percig a sütőben hagytam. (Az eredeti recept tejszínt ír, de sima tejjel is éppen olyan jól működik a dolog.)
És akkor a költségvetés:
5 dl tej - 200 Ft
2 tojás - 150 Ft
1 cs élesztő - 100 Ft
60 dkg liszt - 200 Ft
20 dkg cukor - 40 Ft
20 dkg margarin - 300 Ft
10 g fahéj - 20 Ft
Villany - 200 Ft
Összesen: 1 210 Ft
Kérdésed van?
Bármilyen észrevételed, kérdésed van a témával kapcsolatban, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!
Oldalak